logo
EQUITONE gevelpanelen
EQUITONE is een in de massa gekleurd gevelbekledingsmateriaal dat werd ontwikkeld met én voor architecten. Elk EQUITONE paneel is uniek en bezit het primitieve karakter van het originele, in de massa gekleurde vezelcementmateriaal. Vezelcement is een natuurlijk composietmateriaal dat uitsluitend uit cement, cellulose en mineralen bestaat. EQUITONE panelen hebben een maximale grootte van 1.25 x 3 m en kunnen in een werkplaats of op de werf in elk formaat worden verzaagd. Door te spelen met verschillende vormen en formaten ontstaan er unieke creaties. Het materiaal kan doorboord en zelfs bedrukt worden. Omdat EQUITONE in de massa wordt gekleurd, krijgt uw gevel altijd een uniek en homogeen karakter, ongeacht het ontwerp van uw project.

Design

EQUITONE gevelpanelen
Houdt u van een natuurlijke look of heeft u het meer voor intense kleuren? De ruime keuze aan afwerkingen en kleuren van het EQUITONE assortiment geven vrij spel aan inspiratie en creativiteit door te spelen met vormen en nuances. Het hoge prestatieniveau, het unieke karakter en de schoonheid van het materiaal zorgen voor een ongeëvenaarde creatieve vrijheid. Dankzij het primitieve karakter van het originele, in de massa gekleurde vezelcementmateriaal wordt de creativiteit van uw architectuur alleen maar versterkt.

Vezelcement

Vezelcement Kalksteen
Vezelcement
Eternit, lid van de Etex Group, werd opgericht aan het begin van de twintigste eeuw. Door de jaren heen werd het assortiment voortdurend vernieuwd en uitgebreid met sterk presterende producten die waren afgestemd op de veranderingen in de bouw. De producten bestaan uit natuurlijke grondstoffen: cement, water, houtvezel, textielvezels en lucht. Vezelcement is een hoogwaardig, authentiek en duurzaam mineraal composiet. Het is zo dun als glas, licht als een veertje, hard als steen, sterk als beton en universeel als hout. Met de EQUITONE gevelplaten biedt Eternit ongeëvenaarde oplossingen voor de bekleding van gebouwen: dun en sterk, duurzaam en aantrekkelijk, in de massa gekleurd of natuurlijk. Bij thermische isolatie dragen de hoge dichtheid en massa van de EQUITONE platen bij tot een hogere inertie, betere geluidsisolatie en langere levensduur van de gebouwen.
EQUITONE DNA Vezelcement tuinstoel van Guhl
EQUITONE DNA
In de jaren vijftig lanceerden invloedrijke architecten, zoals Walter Gropius, het gebruik van gekleurde gevelplaten bij de toepassing van een geventileerd gevelsysteem. In 1954 ontwerpt Willy Guhl zijn beroemde "loop chair" (tuinstoel) op basis van een vezelcementplaat. Het ontwerp is vandaag nog steeds een illustratie van de fundamentele eigenschappen van vezelcement: dun, licht, sterk en mooi. In 1987 ontwierpen Herzog en De Meuron een gebouw dat de ontwikkeling van gevelmaterialen in vezelcement voor altijd zou veranderen. De opslagplaats van Ricola in Laufen bestaat uit rijen panelen die zodanig zijn gestapeld dat er een optisch effect ontstaat, verwijzend naar kartonnen dozen. Het gebouw was een bron van inspiratie voor een volledige generatie architecten en voor de industriële ontwikkeling van ruwe materialen. Vandaag omvat EQUITONE een volledig assortiment natuurlijke mineralen in vezelcement. Tal van hedendaagse, invloedrijke architecten, zoals Souto de Moura, Herman Hertzberger, Delugan Meissl, en Kengo Kuma, verkenden en transformeerden dit materiaal om er opmerkelijke gevels mee te ontwerpen.

Materialen

EQUITONE [materia] België - Mechelen - Restaurant
EQUITONE [materia]
EQUITONE [materia] is een in de massa gekleurd gevelbekledingsmateriaal dat het karakter van vezelcement helemaal tot zijn recht laat komen. Het materiaal bevat de kenmerken van cement en de vezels geven het oppervlak een gestructureerd maar toch fluweelachtig uitzicht. De constante veranderingen in de atmosfeer geven het materiaal natuurlijke, subtiele schakeringen.
EQUITONE [linea] Clerkenwell paviljoen - Londen
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea] is een gevelmateriaal dat een bijkomende dimensie prijsgeeft. De groeven tonen het hart van het door-en-door gekleurde vezelcement. De groeven van EQUITONE [linea] geven het materiaal sterke contouren en een krachtige belijning. De aanblik van EQUITONE [linea] verandert met het rimte van de dag. Het spel van licht en schaduw brengt EQUITONE [linea] tot leven.
EQUITONE [tectiva] Beligië - Mortsel - Stadsplein
EQUITONE [tectiva]
Ieder EQUITONE [tectiva] paneel bezit het originele karakter van het in de massa gekleurde vezelcementmateriaal. Door het productieproces is ieder paneel uniek in zijn afwerking en in zijn kleurschakering. Daardoor kunnen er opmerkelijke gevels worden gebouwd. EQUITONE [tectiva] is ruw en is niet gepolierd, maar heeft wel een licht geschuurd vezelcementoppervlak. Het paneel heeft een linnen aanvoelen en bijzonder eerlijke uitstraling.
EQUITONE [natura] Duitsland - Dortmunt - Private villa
EQUITONE [natura]
Een natuurlijk in de massa gekleurd materiaal met een subtiele, maar duidelijk zichtbare vezelcement matrixstructuur. EQUITONE [natura] heeft het een matte afwerking en voelt het zijdezacht aan. Bovendien is dit materiaal steeds voorzien van een transparante, beschermende toplaag. Een extra geharde “PRO” toplaag is verkrijgbaar als optie en zorgt voor een extra krasbestendig oppervlak met levenslange anti-graffiti-eigenschappen.
EQUITONE [pictura] Oostenrijk - Simply 11 - Appartementsgebouw
EQUITONE [pictura]
Het raffinement van een zachte en ultramatte afwerking. EQUITONE [pictura] biedt een selectie hedendaagse kleuren die een fris accent brengen in elk gevelontwerp. EQUITONE [pictura] heeft een gamma neutrale kleuren waarbij de tint van de basisplaat aansluit bij de kleur van het oppervlak. EQUITONE [pictura] is voorzien van een extra geharde topcoating die zorgt voor een hard en krasbestendig oppervlak met levenslange anti-graffiti eigenschappen.

Bevestiging

EQUITONE gevelpanelen
De EQUITONE gevelplaten worden - naar keuze - vastgemaakt op een metalen, verticale draagstructuur of een structuur uit houten spanten, die op zijn beurt wordt bevestigd aan de ruwbouw. De bevestiging kan zichtbaar blijven om het gevelpatroon te benadrukken of onzichtbaar worden gemaakt zodat het accent op het materiaal ligt. Een zichtbare bevestiging met schroeven gebeurd op houten latten. Blindklinknagels gebruikt men bij een aluminium regelwerk. Een onzichtbare bevestiging is mogelijk door verlijming of dankzij het Tergo fixing system. De EQUITONE gevelplaten worden gemonteerd volgens het geventileerde gevelsysteem. Dit steeds populairder wordend bouwsysteem past zich aan elke architectuur of bouwmethode aan. De geventileerde gevel voldoet aan de strengste prestatienormen en -voorschriften.

Referenties


Downloads

A+D internationaal referentiemagazine
BIM
Belgische brochures
Technische tools

Evenementen

EQUITONE [linea] tijdens de Clerkenwell Design Week in Londen EQUITONE [linea] Clerkenwell pavilion London
EQUITONE [linea] tijdens de Clerkenwell Design Week in Londen
Een van de belangrijkste installaties op de editie van 2014 is het Smith paviljoen op St. John's Square, van de Londense ontwerper Je Ahn van het bureau Studio Weave. Het Smith paviljoen werd volledig gebouwd met EQUITONE gevelplaten uit vezelcement en is een eerbetoon aan de historische ambachten van Clerkenwell. Het gegroefde oppervlak van EQUITONE [linea] creëert subtiele patronen op de volledige zelfdragende structuur. Wanneer EQUITONE [linea] onder verschillende hoeken wordt aangebracht, ontstaat er een spel van licht en schaduw dat voortdurend verandert. Het zaagtanddak bootste het dak van een industrieel gebouw na. "Het is een knipoog naar de fabriek", legt Je Ahn uit. Transparante golfplaten op het dak zorgen voor een mooie lichtinval in het paviljoen.

Films


Contact

Selecteer een land
EQUITONE Belgium FR
Website:eur.equitone.com/befr
E-mail:info.facade@eternit.be
Tel:0032(0)15 71 74 43
Adres:Kuiermanstraat 1
1880
Kapelle-op-den-Bos
Belgium
EQUITONE Belgium NL
Website:eur.equitone.com/benl
E-mail:info.gevel@eternit.be
Tel:0032(0)15 71 74 43
Adres:Kuiermanstraat 1
1880
Kapelle-op-den-Bos
Belgium

Zoek


Omwille van verschillen tussen kleurenschermen en besturingssystemen kunnen de kleuren op onze materiaalkaart en op onze website anders worden weergegeven op uw scherm.
Powered by Gum.be GIGAmedium 2018